Įtampa pastarosiomis savaitėmis dar labiau išaugo JAV valstybės sekretoriui Antony Blinkenui (Entoniui Blinkenui) perspėjus Maskvą neorganizuoti invazijos.

Kijevas skelbė, kad Rusija netoli Ukrainos sienų, aneksuotame Kryme ir dviejuose separatistiniuose Rytų Ukrainos regionuose dislokavo maždaug 115 tūkst. karių.

Kremlius šiuos kaltinimus paneigė ir apkaltino JAV kurstant įtampą.

„Aš ruošiu tai, kas, manau, bus pačių išsamiausių ir prasmingiausių iniciatyvų rinkinys, kad ponui V. Putinui būtų labai, labai sunku tęsti ir padaryti tai, dėl ko žmonės nerimauja“, – žurnalistams penktadienį sakė J. Bidenas.

Kremlius penktadienį pranešė, kad kitą savaitę įvyks Rusijos ir JAV prezidentų V. Putino ir J. Bideno pokalbis vaizdo ryšiu.

V. Putino patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas žurnalistams sakė, kad dėl susitikimo datos jau sutarta, bet ji nebus paskelbta, kol nebus suderintos galutinės jo detalės.

Nors po V. Putino ir J. Bideno pirmo susitikimo, įvykusio Ženevoje birželio mėnesį, JAV ir Rusijos kontaktų padaugėjo, įtampa išlieka didelė.

Rusija ir JAV ginčijasi ne tik dėl Ukrainos konflikto, bet ir dėl kibernetinių atakų bei ambasadų darbuotojų skaičiaus, abiem šalims išsiuntus viena kitos diplomatų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją