AFP žurnalistai matė, kad protestuotojai įsigavo pro apsaugą ir pateko į Organizacijos už cheminių ginklų uždraudimą (OPCW) teritoriją Hagoje ir surengė triukšmingą mitingą prie pastato durų. Policija tempė demonstrantus vieną po kito, suguldė ant žemės ir surakino antrankiais, o tada sukišo į laukiančius furgonus.

Mažiausiai keliolika policijos transporto priemonių užtvėrė kelią prie OPCW pastato, esančio priešais Nyderlandų ministro pirmininko Marko Ruttes oficialią rezidenciją. Įvykio vietoje buvo keli greitosios pagalbos automobiliai ir medicinos sraigtasparnis. „Apie vidurdienį didelė protestuotojų grupė šturmavo pastatą... Šiuos protestuotojus suėmėme. Prie pastato yra keli policijos padaliniai“, – tviteryje pranešė policija.

Turkija neigia naudojanti cheminius ginklus per konfliktą su Kurdistano darbininkų partija (PKK), nuo 1984-ųjų kariaujančia su Turkijos valstybe. Kurdų separatistai turi savo bazes atšiauriuose kalnuose kitoje sienos pusėje, šiaurės vakarų Irake, Turkija nuolat jas apšaudo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją