Karabinieriai jau patikrino maždaug 4 900 medicinos ir priežiūros sektorių darbuotojų šiek tiek daugiau nei 1 600 privačių ir valstybinių įstaigų, sakoma penktadienio pranešime.

Vakcinacija nuo koronaviruso Italijos sveikatos sektoriuje privaloma nuo balandžio.

Karabinieriai aptiko, kad 126 darbuotojai ir toliau ėjo į darbą, nors kompetentingos institucijos jau buvo nušalinusios juos, nes jie nebuvo pasiskiepiję. Anot jų, visai neskiepyti buvo aštuoni patikrinti šeimos gydytojai. „Sveikatos darbuotojai ir kiekvienas, įeinantis į privačias ar viešąsias įstaigas, turi būti garantuotas, kad bus saugioje aplinkoje“, – sakė jie.

Lapkričio pabaigoje ministro pirmininko Mario Draghi vyriausybė nusprendė nuo gruodžio 15 dienos išplėsti privalomąjį skiepijimą sveikatos administratoriams, mokytojams ir policijos pareigūnams bei kariams. Medicinos personalas privalo būti paskiepytas sustiprinamąja doze. Nuo gruodžio 16 d. nuo COVID-19 galės būti skiepijami 5–11 metų vaikai.

Remiantis laikraščiu „La Repubblica“, vyriausybė svarsto padaryti vakcinaciją privalomą visiems darbuotojams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)