Mokyklos dėl didelio oro užterštumo neseniai jau buvo užvėrusios duris, tačiau po lengvo padėties pagerėjimo vėl veikė.

Teismas paragino vyriausybę spręsti šią problemą. Organizacijos „Safe the Children“ padalinio Indijoje vadovas sakė: „Siaubinga, jog oro užterštumas yra toks, kad vaikai negali lankyti mokyklos. Dėl koronaviruso pandemijos mokyklos jau prieš tai dvejus metus buvo uždarytos.

Kietųjų dalelių koncentracija Naujajame Delyje ir aplink jį šiuo metu daug kartų viršija Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) priimtinomis laikomas normas. Oficialiais duomenimis, tai didžiausias oro užterštumas šiuo laikotarpiu per šešerius metus.

Oro kokybė milžiniškame mieste yra viena blogiausių pasaulyje, pirmiausiai – žiemą. Tada ūkininkai aplinkinėse valstijose degina derliaus likučius, kad vėl galėtų greitai dirbti žemę. Tai daryti iš tiesų draudžiama, tačiau draudimo mažai paisoma. Prie prastos oro kokybės prisideda automobilių ir pramonės išmetamosios dujos, statybviečių dulkės ir šiukšlių deginimas.

Daugelis žmonių sostinėje nelaiko oro užterštumo didele problema. Labiau pasiturintys žmonės turi oro valytuvus, kad namuose oras būtų švaresnis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją