Šalis per pastarąją parą patvirtino 74 352 naujus COVID-19 atvejus ir mirė dar 390 žmonių, rodo federalinės ligų kontrolės agentūros Roberto Kocho instituto (RKI) duomenys. Pasak RKI, šalyje šiuo metu esama 925 800 aktyvių infekcijos atvejų.

J. Spahnas pažymėjo, kad fiksuojamas didelis nepasiskiepijusių žmonių sergamumas sunkia ligos forma. „Jei visi suaugusieji Vokietijoje būtų pasiskiepiję, nebūtume patekę į tokią sunkią padėtį“, – reporteriams Berlyne sakė J. Spahnas.

Jis savo komentarus išsakė praėjus dienai po to, kai federalinės ir regioninių vyriausybių lyderiai paskelbė apie naujus griežtus ribojimus, daugiausiai nukreiptus prieš nepasiskiepijusius žmones. Pagal juos nepaskiepytieji negalės lankytis ne pirmo būtinumo prekėmis prekiaujančiose parduotuvėse, restoranuose bei sporto ir kultūros įstaigose. Vyriausybė taip pat ketina parlamentui pristatyti planus įvesti privalomą skiepijimąsi.

Veikiausiai jau kitą savaitę savo postą paliksiantis J. Spahnas nepalaiko skiepijimo prievolės ir penktadienį aiškiai pareiškė, kad balsuos prieš tokią priemonę.

Vokietijoje iki šiol visiškai paskiepyta apie 68,8 proc. žmonių, o vyriausybė yra nustačiusi minimalų 75 proc. skiepijimo tikslą. Trečiadienį pirmąkart nuo vasaros per vieną dieną buvo sunaudota daugiau nei 1 mln. vakcinos dozių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją