Nelaimė įvyko kelios dienos po to, kai saloje buvo atidaryta nauja migrantų stovykla.

Iš vandens buvo ištraukti vyro ir moters lavonai, dar trys asmenys buvo išgelbėti.

Kateris apvirto dėl „aukštų bangų ir prasto valdymo“, nurodė pakrančių apsaugos tarnyba. Ji nepatikslino migrantų tautybių.

Graikijos vyriausybė praėjusį šeštadienį Kose ir kaimyninėje Lero saloje atidarė naujas stovyklas, būgštaujant, kad dėl krizės Afganistane į šalį gali plūstelėti nauja migrantų banga.

Vadinamųjų uždarų tipo stovyklų teritoriją juosia spygliuotos vielos tvoros, čia įrengtos stebėjimo kameros, rentgeno skaitytuvai ir magnetiniai vartai bei durys, kurie naktimis lieka užrakinti.

Stovyklose taip pat esama įvairių patogumų, tokių kaip tekantis vanduo, tualetai ir didesnis saugumas, kurių nebuvo ankstesnėse stovyklose, liūdnai pagarsėjusiose itin sunkiomis gyvenimo sąlygomis.

Europos Sąjunga naujoms stovykloms įrengti skyrė 276 mln. eurų.

Nevyriausybinės organizacijos ir pagalbos grupės reiškė susirūpinimą dėl naujų stovyklų, teigdamos, kad žmonių judėjimas neturėtų būti ribojamas.

Jungtinių Tautų duomenimis, šiuo metu Graikijoje yra maždaug 96 tūkst. pabėgėlių ir prieglobsčio prašytojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)