Šventinio sezono metu suaktyvėjus susibūrimams ir judėjimui, žmonės turi likti budrūs, teigė PSO padalinio Vakarų Ramiojo vandenyno regione vadovas Takeshi Kasai. Pasak jo, pirminiai duomenys rodo, kad omikron atmaina, apie kurią pirmoji pranešė Pietų Afrika ir kuri neseniai buvo įvardyta keliančia nerimą, gali būti užkrečiamesnė nei kitos žinomos atmainos.

„Sienų kontrolė gali atidėti viruso įvežimą ir nupirkti šiek tiek laiko, tačiau visos šalys ir visos bendruomenės turi pasiruošti naujam atvejų šuoliui“, – kalbėdamas per virtualią spaudos konferenciją iš regiono padalinio Maniloje teigė T. Kasai.

Jis paragino šalis pasinaudoti iš delta atmainos sukaupta patirtimi, kad galėtų „tvariau kovoti su būsimais infekcijų šuoliais“. T. Kasai taip pat pabrėžė būtinybę valstybėms paskiepyti kuo daugiau savo gyventojų ir didinti savo sveikatos priežiūros įstaigų pajėgumus, siekiant užtikrinti, kad ligoninės būtų pasirengusios priimti sunkiai sergančius pacientus.

Negana to, būtina toliau taikyti visuomenės sveikatos ir saugumo priemones, įskaitant kaukių dėvėjimo prievolę ir saugaus atstumo laikymosi taisykles, nes įrodytas jų veiksmingumas stabdant infekcijos plitimą.

„Galime prisitaikyti, kad COVID-19 2022 metais turėtų mažiau įtakos mūsų gyvenimams ir galėtume atgauti ir, tikėkimės, išlaikyti normalumo jausmą“, – teigė T. Kasai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją