„Pirma kryptis – aiškus komunikavimas Rusijai visais kanalais – atvirais ir uždarais – apie tai, kad karinė operacija Ukrainos teritorijoje jai [Maskvai] sukels nepataisomų padarinių“, – sakė D. Kuleba vaizdo kreipimesi, paskelbtame jo „Facebook“ paskyroje.

Anot ministro, antra kryptis apima sankcijų paketo parengimą. Šios priemonės turėtų būti nedelsiant įvestos, jei Rusija surengtų karinę operaciją, sakė D. Kuleba ir pridūrė: „Tai bus ekonomiškai labai griežtos sankcijos.“

„Trečia kryptis – karinio ir techninio bendradarbiavimo su Ukraina išplėtimas, kad būtų sustiprinti mūsų gynybos pajėgumai“, – sakė ministras.

Ukrainos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad visomis šiomis kryptimis vedamos diskusijos su Kijevo partnerėmis.

Anksčiau D. Kuleba pavadino ginkluotą Rusijos agresiją prieš Ukrainą pagrindine grėsme visos Europos saugumui. Tai ministras pareiškė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) užsienio reikalų ministrų tarybos posėdyje Stokholme.

Kijevo sąjungininkės Vakaruose pastarosiomis savaitėmis skambina pavojaus varpais dėl naujo Rusijos kariuomenės telkimo prie Ukrainos sienų ir galimos invazijos.

Rusija, kuri 2014-aisiais atplėšė nuo Ukrainos ir aneksavo Krymą, be to, remia separatistus Rytų Ukrainoje, neigia planuojanti naują įsiveržimą į Ukrainą ir kaltina NATO kurstant įtampą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)