Pasak šalies sveikatos pareigūnų, infekcija buvo nustatyta trims moksleiviams vienoje Sidnėjaus mokykloje. Pareigūnai nurodė, kad toje pačioje švietimo įstaigoje taip pat esama dar 10 įtariamų omikron atvejų ir šiuo metu skubiai atliekami tyrimai.

Apie naują infekcijų židinį pranešta šaliai neseniai paskelbus apie naujus įvažiavimo ribojimus ir suvaržius skrydžius iš apie naująją atmainą pirmą kartą pranešusios Pietų Afrikos.

Naujojo Pietų Velso valstijos sveikatos priežiūros institucijų teigimu, pirmasis asmuo, kuriam buvo nustatyta omikron atmaina, „nebuvo keliavęs į užsienį ir neturėjo ryšių su į užsienį neseniai keliavusiais asmenimis“. Australija dar prieš tai buvo užfiksavusi kelis omikron atvejus, tačiau infekcija visuomet buvo nustatyta ką tik į šalį atvykusiems ir izoliuotis pradėjusiems keliautojams.

Infekcijų židinį užfiksavusioje Sidnėjaus mokykloje visiems darbuotojams ir moksleiviams buvo nurodyta pasidaryti testus ir izoliuotis.

Australija šiuo metu kasdien fiksuoja po maždaug 2 tūkst. COVID-19 atvejų.

Beveik visos pandemijos metu šalis infekcijos plitimo kontrolei pasitelkė sienų ribojimus, karantinus, intensyvų testavimą, kontaktų sekimą ir vietinius judėjimo ribojimus. Šalies pareigūnai yra pareiškę esantys užtikrinti, kad šalis yra gerai pasirengusi kovoti su naująja atmaina, iki šiol visiškai paskiepijus 87 proc. vyresnių nei 16 m. šalies gyventojų.

Šiuo metu šalyje fiksuojami žemi hospitalizacijų skaičiai, o bendras pandemijos aukų skaičius sudaro 2 021.

Kol kas nežinomas omikron sukeliamos ligos sunkumas, taip pat neaišku, ar ši atmaina sumažina vakcinų efektyvumą. Tačiau esama nerimo, kad ji gali būti užkrečiamesnė nei šiuo metu pasaulyje dominuojanti delta atmaina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją