Apie 1,7 mln. gyventojų turintis Oklandas griežto karantino sąlygomis gyveno nuo tada, kai mieste rugpjūčio 18 d. buvo nustatytas vienas COVID-19 atvejis. Per po to kilusį protrūkį iki šiol nustatyti iš viso 8 745 infekcijos atvejai.

Miesto meras Philas Goffas teigė, kad šis penktadienis yra diena, kurią reikia švęsti, nes baigėsi „ilgas ir sudėtingas“ karantinas, tačiau būtina ir toliau taikyti tam tikras apsaugos priemones.

Tą pačią dieną šalyje įsigaliojo nauja kovos su pandemija taktika – „šviesoforo“ sistema. Ribotą COVID-19 perdavimo lygį fiksuojančios teritorijos bus žymimos žaliai, o oranžine spalva bus spalvinamos teritorijos, kuriose fiksuojama padidėjusi rizika ir didėja sveikatos priežiūros sistemos juntamas spaudimas.

Oklandas šiuo metu žymimas raudona spalva, kuri reiškia griežčiausius apribojimus, taip pat kai kurios Šiaurės salos dalys. Visa Pietų sala nuspalvota oranžine spalva, o žalia kol kas nežymimas nė vienas regionas.

Iki šiol visiškai paskiepyta apie 86 proc. iš 5 mln. Naujosios Zelandijos gyventojų. Šalis nuo pandemijos pradžios iš viso registravo apie 11 500 COVID-19 atvejų ir 44 mirtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją