Teisėjas Martinas Bava parengė kaltinamąjį aktą „dėl draudžiamų žvalgybos veiksmų“, sakoma 174 puslapių teismo nutartyje.

Anksčiau šį mėnesį per išankstinį teismo posėdį buvęs prezidentas pateikė rašytinį pareiškimą. Jame jis tvirtino: „Aš nieko nešnipinėjau, niekada [niekam] savo vyriausybėje neliepiau ko nors šnipinėti.“

Povandeninis laivas „ARA San Juan“ dingo 2017 metų lapkritį. Laivas buvo surastas po daugiau nei metų 900 m gylyje atokiame pietiniame Atlanto rajone, už maždaug 400 km nuo Argentinos krantų.

Laivo korpusas buvo sugniuždytas vandens slėgio; katastrofos priežastis veikiausiai buvo koks nors techninis gedimas. Pareigūnai atsisakė minties bandyti jį iškelti.

44 įgulos narių šeimų nariai tyrėjams sakė, kad buvo sekami ir filmuojami, kad buvo klausomasi jų pokalbių, kad juos baugino ragindami atsisakyti bet kokių su šiuo incidentu susijusių pretenzijų.

M. Macri kaltinamas nurodęs šnipinėti šiuos žmones. Už Argentinos žvalgybos įstatymų pažeidimus jam gali grėsti įkalinimas nuo trejų iki 10 metų.

Teisėjas jį paleido už užstatą.