„Svarbu skelbti neskiepytųjų karantiną“, – vokiečių transliuotojui ZDF sakė J. Spahnas. Jis pridūrė, kad didelis skiepo dar negavusių žmonių skaičius „kelia iššūkį šalies sveikatos priežiūros sistemai“. „Jei pažiūrėtumėte į reanimacijos skyrius ir į infekcijų dinamiką, čia vaidmenį vaidina didelis nepasiskiepijusių asmenų skaičius“, – tvirtino ministras.

Jis kalbėjo apie tik pasiskiepijusių ir persirgusių gyventojų dalyvavimą beveik visame viešajame gyvenime. J. Spahnas taip pat teigė norįs, kad būtų atšaukti ar gerokai sumažinti dideli renginiai bei uždaryti barai, klubai ir diskotekos.

„Galime matyti, kad tuose Vokietijos regionuose, kaip Saksonija ir Bavarija, kur buvo imtasi plataus masto priemonių, situacija, regis, stabilizuojasi ir gerėja“, – teigė J. Spahnas ir pridūrė, kad priemonės „veikia“, tačiau įspėjo apie tolesnį poreikį skelbti „didelius kontaktų ribojimus“.

„Net jei nuo rytojaus Vokietijoje visiškai nebeliktų infekcijų, per artimiausias kelias dienas reanimacijos skyriuose vis vien greičiausiai atsidurtų daugiau nei 6 000 žmonių“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Vokietijos federalinių žemių premjerai ketvirtadienį telefonu kalbėsis su kanclere Angela Merkel ir jos įpėdiniu Olafu Scholzu apie visapusišką priemonių paketą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės