Kaip pranešama Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos kanale platformoje „Telegram“, trečiadienį ji susitiko su ESBO Parlamentinės Asamblėjos (PA) pirmininke Margareta Cederfelt, ESBO PA generaliniu sekretoriumi Roberto Montella ir ESBO biuro atstovais.

„Cichanouskaja papasakojo, kaip būtent ESBO gali panaudoti savo įtaką – kaip platforma, vienijanti daugybę šalių... Remti pasirengimą deryboms tarp demokratinių jėgų ir režimo. Taip pat pradėti diskusijas dėl dialogo dėl Baltarusijos krizės, pakviesti ir Rusiją“, – rašoma pranešime.

Anot S. Cichanouskajos, Lenkija per savo būsimą pirmininkavimą organizacijai turėtų „aktyviai prisidėti prie to, kad ESBO taptų tarpininkavimo platforma nacionaliniame dialoge“.

Be to, Baltarusijos opozicijos lyderė paragino ESBO paskirti specialųjį pasiuntinį, kuris vadovautų visoms preliminarioms konsultacijoms organizacijoje prieš derybas.

„Be to, ODIHR (ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuras) gali prisijungti prie Europos Tarybos Venecijos komisijos, pateikdamas teisinę nuomonę dėl konstitucinės reformos. Ir, galiausiai, ODIHR gali padėti žmogaus teisių gynėjams jų darbe“, – teigiama pranešime.

Savo ruožtu Baltarusijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad diplomatijos vadovas Vladzimiras Makejus trečiadienį susitiko su ESBO ODIHR direktoriumi Matteo Mecacci. Detalesnė informacija apie derybas nepateikiama.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)