Manevruose, kurie vyksta didelėje teritorijoje, dalyvauja 10 000 karių, Maskvoje pranešė Gynybos ministerija. Pratybos vyks ir Kryme bei viename Rusijos regione, kuris ribojasi su Donbasu. Rusija Ukrainos Krymo pusiasalį aneksavo 20014 metais. Donbasas yra teritorija Ukrainos rytuose, kurioje prorusiški separatistai nuo 2014-ųjų kovoja prieš Ukrainos pajėgas.

Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, manevrai vyks daugiau kaip 30 poligonų mažiausiai šešiuose regionuose. Juose, be kita ko, dalyvaus pėstininkų daliniai.

Ukraina, JAV ir NATO jau prieš kelias savaites ėmė reikšti savo susirūpinimą, kad Rusija gali pulti savo kaimynę. Jos atkreipė dėmesį į neįprastą rusų dalinių judėjimą pasienyje su Ukraina. Maskva atmetė tokius spėliojimus ir pareiškė turinti teisę į dalinių judėjimą savo pačios teritorijoje.

Be to, Rusijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį pareiškė, kad Ukraina į Donbaso konflikto regioną nusiuntė 125 000 karių. Tai pusė Ukrainos karinių pajėgų, Maskvoje sakė atstovė Marija Zacharova.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)