Antradienio vakarą vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis paskelbė, kad pasienio zona užsieniečiams bus uždaryta iki kovo 1 dienos, taip pasinaudodamas neseniai įsigaliojusiu įstatymu.

Rugsėjo pradžioje Lenkija paskelbė nepaprastąją padėtį 3 km juostoje palei sieną su Baltarusija. Žurnalistams ir pagalbos organizacijoms buvo uždrausta į ją įvažiuoti.

Antradienio vakarą baigėsi nepaprastosios padėties galiojimo laikas ir jos nebuvo galima pratęsti.

Tačiau pagal naująjį įstatymą vidaus reikalų ministras gali uždrausti visiems nevietiniams gyventojams atvykti į pasienio teritoriją, jei susidarytų pavojinga situacija.

Išimtis, ypač žurnalistams, turi nustatyti vietos pasieniečiai.

Tūkstančiai migrantų ir pabėgėlių jau kelias savaites bando kirsti ES išorės sieną iš Baltarusijos į Lenkiją. ES kaltina autoritarinį Baltarusijos vadovą Aliaksandrą Lukašenką, kad šis tyčia skraidina žmones iš krizinių regionų į Minską, melagingai tikindamas, kad jie iš ten nelegaliai ir lengvai pateks į bloką.

Trečiadienį Lenkijos pasieniečiai pranešė, kad per pastarąsias 24 valandas buvo 102 bandymai neteisėtai kirsti sieną.

Gynybos ministerijos duomenimis, iš Baltarusijos pusės buvo apšaudyti ir apgadinti prožektoriai, kuriuos netoli Terespolio miesto pastatė kariuomenė.

Tuo tarpu Baltarusijos pusėje migrantai, apgyvendinti laikinoje prieglaudoje netoli Bruzgių, sulaukė paties šalčiausio ryto nuo pat atvykimo, pranešė Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)