Abi pusės aptarė tarptautinės bendruomenės reakciją į humanitarinę krizę Afganistane, sakoma JAV valstybės departamento antradienį išplatintame pranešime. Specialiojo įgaliotinio Thomo Westo vadovaujama delegacija pažadėjo toliau remti Jungtinių Tautų (JT) pastangas krizinei situacijai šalyje įveikti.

Per pokalbius Dohoje JAV paragino Talibaną „ginti visų afganų teises, išlaikyti ir įgyvendinti visuotinės amnestijos politiką ir imtis papildomų žingsnių įtraukiai ir reprezentatyviai vyriausybei suformuoti“, pareiškė departamentas. JAV delegacija pareiškė savo susirūpinimą dėl žmogaus teisių laikymosi ir pareikalavo, kad Talibanas vykdytų savo pažadus moterims ir mergaitėms suteikti prieigą prie švietimo visais lygiais. „Talibanas teigė esąs pasirengęs derėtis su tarptautine bendruomene dėl neribotos prieigos prie švietimo įstaigų mergaitėms ir moterims“, - teigiama toliau pareiškime.

Po susitarimo su islamistais JAV rugpjūtį po dviejų dešimtmečių paliko Afganistaną. Talibanas nuo tada siekia savo vyriausybės pripažinimo užsienyje ir humanitarinės pagalbos, kad išvengtų bado katastrofos.

Tarptautinės bendruomenės uždavinys yra suteikti reikiamą pagalbą – neremiant ir nelegitimuojant teroristine organizacija įvardijamo Talibano.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)