Pasak O. Scholzo, jis kaip Bundestago (VFR parlamento) narys sutiks su tokius pasiūlymu.

Kaip rašo leidinys, federalinės žemės, kuriose ministrų pirmininkų postus užima SPD nariai, turėtų pritarti privalomos vakcinacijos įvedimui. Bet Berlyno valdantysis burmistras Michaelis Mülleris iš SPD, „Bild“ žiniomis, išsakė susirūpinimą dėl tokio privalomo skiepijimo.

„Mano pasiūlymas yra toks, kad mes neveiktume kaip vyriausybė, nes tai yra sąžinės klausimas. Parlamentarų grupės galėtų pateikti Bundestagui įstatymo projektą arba skirtingus įstatymų projektus šiuo klausimu“, – sakė O. Scholzas interviu leidiniui „Bild“.

Privaloma vakcinacija turėtų įsigalioti „vasario ar kovo pradžioje, todėl dabar turime veikti greitai“, sakė O. Scholzas ir pridūrė, kad dar šiemet laukia Bundestago balsavimo.

Šaliai bandant suvaldyti įnirtingą ketvirtą pandemijos bangą, O. Scholzas dėl šios krizės surengė pasitarimą su regionų lyderiais.

Tame susitikime dalyvavęs šaltinis jo partijoje naujienų agentūrai AFP kiek anksčiau nurodė, kad būsimasis kancleris sakė žinantis, jog įvairių partijų įstatymų leidėjai diskutavo apie privalomus skiepus.

„Scholzas užsiminė prijaučiantis tokiai taisyklei“, – pridūrė šaltinis iš O. Scholzo centro kairės Socialdemokratų partijos (SPD).

Darbą baigiančios kanclerės Angelos Merkel konservatyvus blokas CDU/CSU, nedalyvausiantis būsimoje O. Scholzo valdančiojoje koalicijoje, taip pat pritarė tam, kad piliečių būtų reikalaujama pasiskiepyti nuo COVID-19.

O. Scholzas, A. Merkel ir Vokietijos 16 žemių lyderiai tariasi dėl griežtesnių suvaržymų reaguojant į rekordinį sergamumą ir sparčiai didėjantį pacientų intensyviosios terapijos palatose skaičių.

Tarp aptariamų priemonių yra barų ir klubų uždarymas, apribojimai dideliems renginiams.

Keliuose labiausiai paveiktuose regionuose jau atšaukti dideli renginiai, tokie kaip Kalėdų mugės, o nepasiskiepijusiems žmonėms uždrausta lankytis baruose, sporto salėse ir laisvalaikiui skirtuose objektuose.

Tačiau kritikai sako, kad skirtingos taisyklės Vokietijos žemėse kelia painiavą. Per antradienio derybas siekiama parengti daugmaž vienodas taisykles visai šaliai.

Kaip praneša Vokietijos žiniasklaida, O. Scholzas derybų dalyviams pasakė pritariantis tam, kad draudimas lankytis nepasiskiepijusiems žmonėms apimtų daugiau viešų vietų, įskaitant nebūtinų prekių parduotuves.

Vokietijoje vakcinacija nuo koronaviruso prasidėjo praėjusių metų gruodžio pabaigoje. Pirmiausia buvo skiepijami pagyvenę piliečiai, medikai, svarbių socialinių profesijų atstovai.

Šalyje naudojami „Pfizer“/„BioNTech“, „Moderna“, „AstraZeneca“ ir „Johnson & Johnson“ preparatai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją