„Kalbant apie iš Namibijos atvykusį keliautoją, atlikus tyrimą Nacionaliniame infekcinių ligų institute, jam buvo nustatytas užsikrėtimas omikron atmaina“, – reporteriams sakė vyriausybės atstovas Hirokazu Matsuno.

„Tai pirmasis Japonijoje aptiktas omikron atvejis“, – kalbėjo atstovas ir pridūrė, kad infekuotas keliautojas dabar izoliuojasi vienoje medicinos įstaigoje.

Kaip pranešama, infekcija buvo nustatyta atliekant įprastą testavimą oro uoste. Pagal Japonijoje galiojančias taisykles, visi į šalį atvykstantys keliautojai turi pasidaryti testą prieš išvykimą ir atvykus.

Apie pirmąjį omikron atvejį šalyje paskelbta praėjus dienai po to, kai vyriausybė vėl sugriežtino sienų ribojimus ir nusprendė nebeįsileisti keliautojų iš užsienio. Į šalį dabar gali patekti tik piliečiai ir čia leidimą gyventi turintys žmonės, o iš tų teritorijų, kur esama patvirtintų omikron atvejų, atvykstantys žmonės nuo šiol turi izoliuotis nuo trijų iki dešimties dienų.

Japonijai per pandemiją iki šiol pavyko išvengti griežto karantino, ir šalyje koronaviruso aukomis iš viso tapo kiek daugiau nei 18 300 žmonių. Pastaruoju metu paspartėjo šalies vakcinacijos kampanija, ir dabar paskiepyta beveik 77 proc. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją