Prie atitinkamo sprendimo prisidėjo tikimybė, kad naujoji omikron atmaina gali išauginti infekuotųjų ir COVID-19 mirčių skaičių. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pradžioje pietinėje Afrikoje aptiktą atmainą penktadienį įvardijo kaip „keliančią nerimą“.

Šiuo metu Brazilija aiškinasi, ar keleivis, kuris šeštadienį iš Pietų Afrikos atvyko į San Paulą ir kurio testo rezultatas buvo teigiamas, yra užsikrėtęs omikron atmaina. Brazilijos vyriausybė penktadienį nusprendė nuo pirmadienio riboti atvykimą oro keliu iš regiono.

Oficialiais duomenimis, Brazilijoje koronavirusas nustatytas daugiau kaip 22 mln. žmonių, per 614 000 pacientų mirė. Daugiau mirčių yra registravusios tik JAV. Brazilija turi 210 mln. gyventojų.

Spartėjant vakcinacijos kampanijai, mirčių skaičiai šalyje mažėjo, optimizmas didėjo. San Paulas ir Rio de Žaneiras kol kas neketina atšaukti Naujųjų metų sutikimo, pritraukiančio lankytojų iš viso pasaulio. Sambos mokyklos ruošiasi garsiosioms eitynėms sambodrome. Ekspertai įspėja, jog gali susidaryti neteisingas įspūdis, kad pandemija baigėsi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją