Procesas vyksta dėl to, kad F. Fillonas įdarbino savo žmoną Penelopę asistente parlamente. Tačiau, prokuratūros nuomone, ji praktiškai nedirbo.

Buvęs konservatorių politikas pirmosios instancijos teisme dėl valstybės lėšų švaistymo buvo nuteistas penkerių metų laisvės atėmimo bausme, iš kurių treji metai skirti lygtinai. Ši byla 2017-aisiais sukėlė politinį žemės drebėjimą Prancūzijoje. Procesas baigsis trečiadienį. Kada bus paskelbtas nuosprendis, neaišku.

Svarbiausias klausimas yra, kiek darbo iš tikrųjų buvo padaryta, nes parlamento asistentams mokama alga iš valstybės lėšų, sakė prokuroras.

F. Fillonas teisme atkreipė dėmesį į tai, kad žmona skaitė jo kalbas, atstovavo jam priėmimuose ir rūšiavo laiškus. Jis pabrėžė, kad savo metu įprasta praktika buvo šeimos narius įdarbinti asistentais parlamente.

Šias pareigas ėjusi P. Fillon 1998-2013 metais uždirbo iš viso 612 000 eurų grynųjų pajamų. Tačiau, prokuratūros nuomone, ji tik vykdė „politiko žmonos visuomeninį vaidmenį“.

F. Fillonas, būdamas senatorius, 2005-2007 metais, be to, įdarbino du iš penkių bendrų vaikų. Jo žmona už patrauklią sumą papildomai dirbo pažįstamo verslininko „literatūrine patarėja“.

Tiriamosios žurnalistikos ir satyrinio žurnalo „Canard Enchaîné“ atskleista medžiaga apie sutuoktinius Fillonus atvėrė kelią netikėtai Emmanuelio Macrino pergalei 2017 metų prezidento rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)