„Pasaulinė bendrija susidūrė su naujo, pradiniu vertinimu itin užkrečiamo COVID-19 varianto grėsme ir dėl jos reikia skubių veiksmų“, – sakoma sveikatos apsaugos ministrų pareiškime, paskelbtame po neeilinio susitikimo.

Pabrėžę „galimybės gauti vakcinų užtikrinimo strateginę svarbą“, jie pažadėjo laikytis įsipareigojimų dėl vakcinų dovanojimo ir remti tyrimus bei plėtrą.

Tuo pačiu metu ministrai žada spręsti „dezinformacijos apie vakcinas“ problemą, kai kuriose pasaulio dalyse nulėmusią nenorą skiepytis.

Gruodį bus surengtas naujas susitikimas, nurodė ministrai. Jie įsipareigojo dalytis informacija apie omikron variantą su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir tarptautiniais partneriais.

Pietų Afrikos mokslininkai pranešė praėjusią savaitę aptikę naują koronaviruso variantą su daug mutacijų.

Atradus omikron variantą, visame pasaulyje skubama riboti keliones.

Vis daugiau šalių, įskaitant Didžiąją Britaniją, Indoneziją, Kuveitą, Nyderlandus, Katarą, Saudo Arabiją, Indoneziją ir JAV, įveda kelionių suvaržymus pietinei Afrikai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją