Kol kas Pietų Afrikoje aptikti atvejai nėra sunkūs, transliuotojui BBC sakė Pietų Afrikos medicinos asociacijos pirmininkė Angelique Coetzee.

Tačiau šios atmainos tyrimai kol kas yra labai ankstyvoje stadijoje, sakė ji ir pažymėjo, kad šalyje tik 24 proc. žmonių yra visiškai paskiepyti.

„Pacientai dažniausiai skundžiasi kūno skausmais ir nuovargiu, didžiuliu nuovargiu, ir tai pastebime tarp jaunesnės kartos atstovų, o ne tarp vyresnių žmonių“, – sakė ji.

Tai nebuvo pacientai, kuriuos būtų reikėję vežti tiesiai į ligoninę, sakė A. Coetzee.

Tačiau komentaruose kitoms žiniasklaidos priemonėms A. Coetzee išreiškė susirūpinimą, kad ši atmaina gali turėti įtakos vyresnio amžiaus žmonėms, sergantiems širdies ligomis ar diabetu.

Pasak jos, naujosios atmainos simptomai yra neįprasti, bet lengvi, ir pridūrė, kad pirmą kartą apie naujo varianto galimybę ji pagalvojo, kai lapkričio pradžioje į jos kabinetą Pretorijoje atvyko pacientai su neįprastais COVID-19 simptomais ir skundėsi dideliu nuovargiu.

Kaip pranešama, A. Coetzee buvo pirmoji PAR gydytoja, lapkričio 18 dieną perspėjusi valdžios institucijas apie pacientus, užsikrėtusius nauja ligos atmaina.

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) omikron atmainą priskyrė prie „susirūpinimą keliančių variantų“.

Europos ligų kontrolės centras išreiškė rimtą susirūpinimą, kad naujoji atmaina gali gerokai sumažinti turimų vakcinų veiksmingumą ir padidinti pakartotinio užsikrėtimo riziką.

Reaguodamos į šią žinią, daugelio pasaulio šalių vyriausybės sustabdė keleivinius skrydžius iš kai kurių Pietų Afrikos šalių, įskaitant Botsvaną, Lesotą, Mozambiką, Namibiją, Zimbabvę, PAR ir Esvatinį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės