Prancūzija tokį žingsnį pavadino „nepriimtinu“ ir atšaukė sekmadienį Kalė suplanuotą britų ministrės dalyvavimą Europos Sąjungos vidaus reikalų ministrų susitikime migrantų krizės klausimu.

Per spaudos konferenciją žurnalistų paklaustas, ar B. Johnsonas gailisi parašęs, o paskui socialiniuose tinkluose paskelbęs minėtą laišką Prancūzijos lyderiui, premjero atstovas atsakė: „Ne.“

„Kaip jau sakė pats premjeras, jie su prezidentu Macronu bendrai pripažįsta padėties, su kuria mes susiduriame, rimtumą“, – pareiškė premjero atstovas.

„Iš laiško tono matyti, kad kalbama apie mūsų dabartinio bendradarbiavimo gilinimą ir mūsų abiejų šalių jau atlikto darbo, kurį premjeras įvertino laiške, tęsimą“, – kalbėjo jis.

Anksčiau E. Macronas Romoje vykusiose spaudos konferencijoje sakė, kad jį nustebino“ B.Johnsono „metodai“, kuriuos jis pavadino „nerimtais“.

„Vienas lyderis negali bendrauti su kitu tokiais klausimais tviteryje, paskelbdamas viešą laišką“, – sakė jis.

Tačiau gindamas B. Johnsono sprendimą pasidalinti laišku viešai JK lyderio atstovas sakė, kad britų visuomenė „teisėtai nori žinoti, su kuo mes susiduriame bandydami spręsti šią problemą“.

Įtampa abiejų kaimynių santykiuose dėl virtinės su „Brexitu“ susijusių ginčių yra didžiausia per dešimtmečius. Šis ginčas ją dar labiau padidino.

Aštrėjant nelegalių migrantų krizei anksčiau šią savaitę Lamanšo sąsiauryje nuskendo 27 iš Prancūzijos į Didžiąją Britaniją plaukę migrantai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją