„Dėl techninių problemų Šveicarijos Federalinės Tarybos lėktuvas, kuriuo į Kiniją skrido užsienio reikalų ministras Ignazio Cassis, buvo nukreiptas į Maskvą. Ten bus atlikta ekspertizė, kuri parodys, ar lėktuvas gali toliau skristi į Kiniją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė šveicarų Užsienio reikalų ministerija.

Tuo metu vienas informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad orlaivis neplanuotai nusileido Novosibirske, o vėliau išskrido į Maskvą, siekiant visiškai pašalinti gedimus.

„Lėktuvui bus atlikta diagnostika ir remontas. Pagal reglamentą tai užtruks parą. Išskridimas preliminariai numatytas šeštadienį“, – pranešė šaltinis.

Šveicarijos dienraštis „Blik“ priminė, kad praėjusių metų liepą šalies prezidentui Guy Parmelinui dėl lėktuvo gedimų nepavyko susitikti su Japonijos imperatoriumi Naruhito.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)