„Raginame atlikti išsamų ir skaidrų kaltinimų tyrimą“, – trečiadienį AFP sakė ES diplomatinės tarnybos atstovė žiniasklaidai.

Peng, 35 metų Vimbldono ir atvirojo Prancūzijos čempionato dvejetų varžybų čempionė, daugiau kaip dvi savaites nebuvo matoma po jos kaltinimų, kad buvęs vicepremjeras Zhang Gaoli, kuriam dabar virš 70 metų, vertė ją užsiimti seksu per daugelį metų trukusius nenuolatinius santykius.

Sekmadienį paskelbtose oficialiose nuotraukose iš Pekino teniso turnyro Peng buvo matyti tarp dalyvių, o tą pačią dieną ji dalyvavo vaizdo pokalbyje su Tarptautinio olimpinio komiteto vadovu.

Praėjusią savaitę Kinijos valstybinė žiniasklaida paskelbė, pasak jos, Peng elektroninio laiško ekrano nuotrauką, kurioje teigiama, kad teniso žvaigždės mesti kaltinimai yra „netiesa“ ir kad jai „viskas gerai“.

„Mes matėme tariamas Peng Shuai pastabas ir filmuotą medžiagą iš jos viešo pasirodymo. Tačiau pranešimai tiek apie įtarimus dėl prievartos, tiek apie tai, kad jos nebuvo matyti dvi savaites, tebekelia didelį nerimą“, – ES atstovė žinisklaidai Nabila Massrali sakė agentūrai AFP.

„Negalime komentuoti pačių kaltinimų, tačiau raginame atlikti išsamų ir skaidrų tyrimą“, – sakė ji.

Jungtinės Tautos, JAV ir Didžioji Britanija taip pat pareikalavo pateikti įrodymų apie Peng buvimo vietą ir saugumą.

Kinijos užsienio reikalų ministerija antradienį sureagavo, pareikšdama, kad „žmonės turėtų liautis sąmoningai ir piktybiškai kurstę“ ginčus dėl Peng.

Tačiau N. Massrali sakė, kad „prašymai pateikti patikimą informaciją yra teisėti ir išlieka“.

Ji sakė: „Mes vis dar raginame Kinijos vyriausybę pateikti nepriklausomų ir patikrinamų įrodymų apie jos saugumą ir buvimo vietą".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją