Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), informaciją gaunanti iš šaltinių tinklo Sirijoje, pranešė, kad Izraelio raketos nukrito rajone šalia trijų kaimų vakarinėje Homso provincijoje.

Per ataką žuvo keturi žmonės, tarp jų du civiliai gyventojai, nurodė SOHR. Kitų dviejų aukų tapatybės organizacijai išsiaiškinti nepavyko.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA, remdamasi vienu kariuomenės pareigūnu, pranešė, kad per smūgius trečiadienį paryčiais žuvo mažiausiai du civiliai gyventojai ir dar septyni žmonės buvo sužeisti.

Agentūra nurodė, kad šeši iš nukentėjusiųjų yra kariai.

„Dėl [Izraelio] agresijos žuvo du civiliai ir buvo sužeisti šeši kariai“, – agentūrai sakė vienas Sirijos kariuomenės pareigūnas.

Smūgiai buvo nukreipti į pozicijas centrinėje šalies dalyje, teigė SANA, bet daugiau informacijos apie vietą nepateikė.

Sirijos oro gynyba „atrėmė agresiją ir numušė daugumą“ raketų, nurodė SANA, remdamasi tuo pačiu šaltiniu.

Izraelio kariuomenė, kuri retai pripažįsta oro smūgius prieš Siriją, atsisakė komentuoti „pranešimus užsienio žiniasklaidoje“.

Nuo 2011-ųjų, kai prasidėjo Sirijos pilietinis karas, Izraelis reguliariai vykdo reidus šioje šalyje, dažniausiai taikydamasis į vyriausybės pozicijas, taip pat į Damasko režimą palaikančius Irano bei Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ kovotojus.

Izraelis retai patvirtina smūgius Sirijoje, bet yra nekart sakęs, kad neleis tos šalies teritorijoje įsitvirtinti jo nesutaikomam priešininkui Iranui.

SOHR nurodė, kad lapkričio 3 dieną Izraelio pajėgos smogė Sirijos vyriausybės ir ją remiančių proiranietiškų kovotojų pozicijoms Damasko apylinkėse.

Spalio 30 dieną penki proiranietiškų pajėgų nariai žuvo per Izraelio smūgį netoli Sirijos sostinės, per kurį buvo sunaikinta „Hizbollah“ ir Irano ginklų bei šaudmenų.

Spalio viduryje per Izraelio antskrydį šalia Tijaso oro pajėgų bazės į rytus nuo Palmyros Sirijos centrinėje dalyje žuvo devyni provyriausybinių pajėgų nariai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)