Apklausos dalyviams buvo pasiūlyta pasirinkti iš aštuonių žingsnių, kurie, jų manymu, galėtų prisidėti prie migracijos krizės sureguliavimo.

Už migrantų priėmimą Lenkijoje pasisakė 6,1 proc. respondentų. Prieš stojo 31,3 proc. tyrimo dalyvių. 25,1 proc. apklaustųjų siūlo padėti migrantams ten, kur jie yra, t. y. Baltarusijoje arba Artimųjų Rytų šalyse.

Beveik pusė (49,1 proc.) respondentų mano, kad Lenkijos vyriausybė padėčiai Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje sureguliuoti turi pasitelkti sąjungininkus, taip pat ir NATO. 46,9 proc. lenkų siūlo prašyti Europos Sąjungos, taip pat tokių institucijų kaip „Frontex“ pagalbos. Lenkijos valdžios deryboms su Baltarusijos vadovu Aliaksandru Lukašenka pritaria tik 7,7 proc. tyrimo dalyvių.

Už tai, kad Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje kuo greičiau būrų pastatyta 180 kilometrų ilgio penkių metrų aukščio tvora su judesio jutikliais ir stebėjimo kameromis, yra 33,6 proc. lenkų. 16,8 proc. apklaustųjų įsitikinę, kad reikia didinti sieną saugančių pareigūnų skaičių.

„United Surveys“ surengtoje apklausoje dalyvavo 1 000 respondentų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)