Šis pranešimas paskelbtas didėjant įtampai tarp Londono ir Paryžiaus dėl rekordinio Lamanšo sąsiaurį kertančių migrantų skaičiaus ir Didžiajai Britanijai raginant Prancūziją imtis griežtesnių veiksmų, kad šios kelionės būtų sustabdytos.

Tarp suimtųjų yra Irako kurdai, rumunai, pakistaniečiai ir vietnamiečiai, kurie lankėsi migrantų stovyklose Grande-Synthe mieste netoli Diunkerko Prancūzijos šiaurėje ir skatino juos mažomis valtelėmis plaukti į Angliją, sakoma vėlai pirmadienį paskelbtame policijos pranešime.

2020 m. spalį tyrimą pradėjusi Prancūzijos policija teigia, kad tinklas padėjo mažiausiai 250 žmonių per mėnesį plaukti į Angliją mažais laiveliais, vienu metu galinčiais pervežti iki 60 migrantų. Pervežimas į Angliją migrantui kainavo 6 tūkst. eurų, o kontrabandininkai uždirbo iš viso iki 3 milijonų eurų, sakoma Prancūzijos policijos nelegalios migracijos skyriaus OCRIEST pranešime. „Tai buvo užkietėjusių nusikaltėlių tinklas, gerai organizuotas bendrininkaujančių vairuotojų, slaptų finansinių rėmėjų ir nuo policijos sergėjusių asmenų dėka“, - naujienų agentūrai AFP sakė tyrimui vadovavęs Xavier Delrieu.

15 asmenų buvo sulaikyti praėjusią savaitę, konfiskuota maždaug 40 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Pasak Prancūzijos valdžios, nuo metų pradžios į Didžiąją Britaniją bandė išvykti 31 500 žmonių, 7800 išgelbėta jūroje - nuo rugpjūčio mėnesio šie skaičiai padvigubėjo.

Didžiosios Britanijos valdžios duomenimis, šiais metais per Lamanšo sąsiaurį į šalį nelegaliai atvyko daugiau nei 25 tūkst. žmonių, o tai jau trigubai daugiau nei 2020 metais. Ši problema dar labiau didina įtampą, po „Brexito“ kilusią tarp Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos, ginčas dėl žvejybos teisių taip pat vis dar neišspręstas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją