Tai buvo pirmieji šalies Dorybių propagavimo ir ydų prevencijos ministerijos nurodymai Afganistano televizijai. Talibai taip pat paragino žurnalistinį darbą televizijoje atliekančias moteris dėvėti hidžabus, kai pristato savo reportažus.

Ministerija taip pat paprašė kanalų neberodyti filmų ar programų, kuriuose vaizduojamas pranašas Mahometas ar kitos panašios asmenybės. Negana to, ji paragino uždrausti filmus ar programas, kurios prieštarauja islamo ir afganistaniečių vertybėms.

„Tai ne taisyklės, o religinės gairės“, – naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas Hakifas Mojahiras. Pranešimai apie naujuosius nurodymus vėlų sekmadienį išplito socialiniuose tinkluose.

Nepaisydamas savo pažadų šįkart valdyti Afganistaną nuosaikiau, nei praėjusį kartą, Talibanas jau įvedė moterų aprangos universitetuose taisykles ir persekiojo kelis afganistaniečių žurnalistus, nepaisant pažadų užtikrinti žiniasklaidos laisvę.

Apie naujuosius Talibano nurodymus televizijai skelbiama, kai prieš grupuotės valdžios perėmimą rugpjūčio 15 d. Afganistano žiniasklaida du dešimtmečius reikšmingai plėtėsi. Vadovaujant Vakarų remiamai vyriausybei, buvo įkurta dešimtys televizijos kanalų ir radijo stočių.

Tačiau per ankstesnį talibų valdymą 1996–2001 m. nebuvo jokių afganistaniečių žiniasklaidos priemonių, o grupuotė, be kita ko, uždraudė televiziją ir filmus, laikydama juos amoraliais. Žmonėms, pastebėtiems žiūrint televiziją, grėsdavo griežtos bausmės.

Tuo metu veikė tik viena radijo stotis „Voice of Sharia“, kuri transliavo propagandą ir islamo laidas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)