Teisių gynėjai surengė protestą prie Bagdado teismo. Jie laikė plakatus su užrašais, tokiais kaip „nepilnamečių santuoka yra nusikaltimas prieš vaikystę“.

Advokatas Marwanas Obeidi naujienų agentūrai AFP sakė, kad bylos nagrinėjimas atidėtas iki lapkričio 28 dienos.

Pasak labdaros organizacijos „Gelbėkit vaikus“, santuoka Irake leidžiama nuo 18 metų, tačiau tėvams arba teismui sutikus amžiaus cenzas gali būti sumažintas iki 15 metų.

„Religinės santuokos neleidžiamos ne civiliniuose ar religiniuose teismuose, tačiau jos vis dar nuolat sudaromos ir gali būti įformintos sumokėjus nedidelę baudą“, – teigiama neseniai paskelbtame organizacijos pranešime.

Motina, kuri nesutiko būti įvardyta, sakė, kad jos dukra Israa (Isra) buvo „išprievartauta“ ir kad mergaitės tėvas ją pagrobė.

Tačiau Vidaus reikalų ministerijos departamentas, sprendžiantis smurto prieš moteris klausimus, pareiškė, kad susitiko su Israa, jos tėvu ir vyru bei matė religinę sutartį. Pasak departamento pranešimo, dvylikametė patikino jo atstovus, kad nebuvo verčiama tuoktis.

Vaikų santuokos nėra neįprastas reiškinys konservatyviose ir kaimo vietovėse Irake, taip pat kitose arabų šalyse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)