Roterdamo centre mažiausiai septyni žmonės buvo sužeisti policijai penktadienį vakare malšinant riaušes, įsiplieskusias per demonstraciją prieš vyriausybės įvestus suvaržymus nuo COVID-19 nepasiskiepijusiems žmonėms lankytis kai kuriose vietose, pranešė teisėsaugos tarnybos.

Per neramumus buvo padegtas vienas policijos automobilis, keli elektriniai paspirtukai, sukelta kitų gaisrų. Į policininkus svaidyti akmenys ir pirotechniniai įtaisai. Policija taip pat nurodė, kad buvo paleista perspėjamųjų šūvių ir panaudota vandens patranka.

Pareigūnai dešimtis riaušininkų sulaikė.

Šio Nyderlandų uostamiesčio meras Ahmedas Aboutalebas kilusius neramumus, per kuriuos policininkai buvo priversti panaudoti tarnybinius ginklus, pavadino „smurto orgija“.

„Keliais atvejais policininkams pasirodė būtina išsitraukti savo ginklus, kad apsigintų“, – sakė meras.

„Praėjusį vakarą Roterdame užvirė pragaras“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė į šeštadienio protestą kvietusi grupė „United We Stand Europe“.

Nepaisant įvykių Roterdame rengti demonstraciją Amsterdame „neatrodo teisinga“, nurodė grupė ir pasiskundė dėl dviejų protestuotojų sužeidimo.

„Praėjusio vakaro riaušės ir kraštutinis smurtas prieš policiją, riaušių policiją ir ugniagesius Roterdame kelia siaubą“, – šeštadienį sakė Nyderlandų saugumo ir teisingumo ministras Ferdinandas Grapperhausas. Jis taip pat pasmerkė didelius nuostolius.

„Vyrai ir moterys, kasdien išeinantys į gatves dėl mūsų saugumo, buvo apmėtyti akmenimis ir pirotechnikos priemonėmis“, – sakė jis, turėdamas galvoje policininkus.

„Policija ir prokuratūra daro viską, kad susektų šiuos riaušininkus, patrauktų juos atsakomybėn ir nubaustų“, – sakė jis.

Neramumai buvo numalšinti po vidurnakčio.

„Dabar tvarka atkuriama. Yra daug nuostolių, sužeista žmonių, sulaikyta žmonių, – šeštadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė vietos policija. – Šiuo metu bandoma susidaryti bendrą vaizdą. Prasideda tyrimas riaušininkų atžvilgiu.“

Šeštadienį pietiniame Bredos mieste planuojamas protestas neatšaukiamas, pranešė vietos žiniasklaida.

Policija taip pat paneigė gandus socialinėje žiniasklaidoje, kad kažkas per neramumus Roterdame žuvo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)