PSO direktorius Europos regionui dr. Hansas Kluge išsakė savo nuogąstavimus BBC, kad nesiėmus skubių veiksmų 500 000 žmonių gali mirti iki 2022 m. kovo.

Anot jo, tokios priemonės kaip kaukių dėvėjimas bematant padėtų.

Perspėjimai pasigirdo po to, kai keliose valstybėse užfiksuotas rekordinis atvejų skaičius ir jos skelbia dalinį karantiną.

Pasak dr. H. Kluge‘ės, COVID-19 plinta dėl šaltojo metų sezono, nepakankamos vakcinacijos aprėpties ir regione dominuojančio labiau užkrečiamo COVID-19 delta varianto.

Jis ragina kovoti su pandemijos banga skiepijant daugiau žmonių, įgyvendinant pagrindines sveikatos apsaugos priemones ir naujus medicininio gydymo būdus.

PSO direktorius Europai pabrėžė, kad COVID-19 vėl tapo pagrindine mirčių priežastimi šiame regione, tačiau visiems žinoma, kaip su tuo kovoti.

Anot dr. H. Kluge‘ės, privalomas skiepijimas galėtų būti tik paskutinė išeitis, tačiau dabar yra tinkamas laikas „teisinei ir visuomeninei diskusijai“ apie tai.

„Be to, yra ir kitų priemonių, tokių kaip COVID-19 pasas. Tai ne laisvių apribojimas, o priemonė išsaugoti asmens laisves“, – sakė jis.

Penktadienį Austrija tapo pirmąja Europos valstybe, paskelbusia, kad skiepai taps privalomi nuo 2022 m. vasario. Šito imtasi dėl rekordinių susirgimų ir nepakankamo paskiepytų žmonių skaičiaus.

Susidurdamos su atvejų šuoliu, daugelis kitų Europos valstybių taip pat imasi naujų suvaržymų.

Čekija ir Slovakija paskelbė apie naujus apribojimus neskiepytiems žmonėms.

Tuo metu Roterdame, Nyderlanduose, kilo riaušės dėl planuojamų COVID-19 suvaržymų ir fejerverkų draudimo Naujųjų metų naktį.

Vokietijos sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas situaciją šalyje apibūdino kaip ekstremalią ir neatmetė dar vieno karantino galimybės.

Penktadienį Jungtinėje Karalystėje pranešta apie 44 242 naujus koronaviruso atvejus. Valdžia neturi planų paskelbti karantiną, tačiau gali imtis papildomų priemonių sveikatos apsaugos sistemai apsaugoti. Tarp šių priemonių, žinomų kaip „planas B“, yra COVID-19 imuniteto paso reikalavimas renginiuose uždarose patalpose, privalomas kaukių dėvėjimas patalpose ir darbas iš namų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės