Tačiau „invazijos į oro erdvę nebuvo“, sakoma Pietų Korėjos jungtinio štabo (JCS) viršininkų pranešime.

„Mūsų kariuomenė per Pietų Korėjos ir Kinijos tiesioginio ryšio tinklą gavo Kinijos atsakymą, kad tai (...) įprasti mokymai“. JCS nurodė, kad situaciją įvertino kaip bendras Rusijos ir Kinijos pratybas, o orlaivis skraidė zonoje apie 10 minučių.

Pietų Korėja išsiuntė naikintuvus F-15 ir F-16 kartu su degalų papildymo iš oro tanklaiviu, tai buvo „įprasta taktinė priemonė“, kai Rusijos ir Kinijos lėktuvai artėjo prie zonos, pridūrė JCS. Lėktuvas įskrido į šiaurės rytus nuo Dokdo salelių, į kurias taip pat pretenduoja Japonija, jas vadinanti Takešima.

Oro gynybos identifikavimo zonos yra už šalies ar teritorijos oro erdvės ribų, jose užsienio orlaiviai stebimi saugumo sumetimais. Tačiau šios zonos yra pačių valstybių nustatomos ir techniškai yra tarptautinė oro erdvė.

2019 metais Pietų Korėjos naikintuvai paleido daugiau nei 400 įspėjamųjų šūvių, o Japonija pateikė skundą Maskvai, kai Rusijos karinis lėktuvas pažeidė oro erdvę netoli ginčijamų salelių. Rusija tuomet pareiškė nepripažįstanti tokių zonų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)