„Humanitarinė ir žmogaus teisių padėtis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje kelia nerimą. Reikia imtis skubių veiksmų, kad būtų apsaugotos pasienio regionuose įstrigusių žmonių gyvybės“, – sakė penktadienį D. Mijatovič, atvykusi keturių dienų vizito į Lenkiją.

Ji pareiškė, kad tarptautinėms organizacijoms turi būti „nedelsiant ir netrukdomai [suteikta] prieiga prie visų teritorijų palei sieną“.

Europos Taryba pabrėžė, kad pasienio krizė „yra Baltarusijos veiksmų rezultatas, [bet] tai neatleidžia Lenkijos nuo įsipareigojimų žmogaus teisių srityje“.

Varšuvos draudimas patekti į greta Lenkijos sienos esančias teritorijas, kuriose galioja nepaprastoji padėtis, lėmė tai, kad tarptautinės organizacijos negali šiose vietovėse esantiems žmonėms suteikti humanitarinės pagalbos. Į pasienio zoną taip pat negali patekti žurnalistai, o tai kenkia žodžio ir informacijos laisvei, nurodoma dokumente.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)