COVID-19 aukų paros prieaugis jau trečią dieną iš eilės yra didžiausias Rusijoje nuo pandemijos pradžios. Ankstesnę dieną buvo nustatyti 37 374 nauji COVID-19 atvejai ir mirė 1 251 anksčiau užsikrėtęs žmogus. Trečiadienį buvo užregistruoti 36 626 nauji COVID-19 ir 1 247 pacientų mirtis.

Maskvoje per pastarąją parą patvirtintas 3 371 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, o antrame pagal dydį Rusijos mieste Sankt Peterburge jų buvo 2 714.

Sostinėje per pastarąją parą mirė 95, o Sankt Peterburge – 77 COVID-19 pacientai.

Nuo pandemijos pradžios Rusijoje užregistruota iš viso 9 257 068 COVID-19 atvejų, 261 589 užsikrėtę žmonės mirė.

Oficialiai patvirtintų COVID-19 aukų skaičius Rusijoje yra daug didesnis negu bet kurioje kitoje Europos šalyje, o kai kurie ekspertai mano, kad iš tikrųjų liga pareikalavo reikšmingai daugiau gyvybių.

Federalinės statistikos agentūros „Rosstat“ retrospektyvinės analizės rodo, kad mirštamumas Rusijoje yra gerokai didesnis. Agentūros duomenimis, nuo 2020 metų balandžio iki šių metų rugsėjo mirė 462 tūkst. COVID-19 sirgusių žmonių.

Rusijos pareigūnai yra sakę, kad operatyvinis štabas atsižvelgia tik į tuos atvejus, kai pagrindinė mirties priežastis yra COVID-19, ir naudoja medicinos įstaigų pateikiamus duomenis. Tuo metu „Rosstat“, skaičiuodama su COVID-19 susijusius mirties atvejus, vartoja daugiau kriterijų, o duomenis gauna iš civilinės metrikacijos biurų, kur užbaigiamas mirties atvejų įregistravimo procesas.

Persirgę koronavirusine infekcija šalyje pasveiko 7 956 254 pacientai, iš jų 36 414 – per praėjusią parą.

Sveikatos apsaugos ekspertai dėl naujausios COVID-19 bangos kaltina vangų vakcinavimą ir nepakankamą visuomenės norą laikytis atsargumo priemonių. Rusijoje visiškai paskiepyta mažiau nei 40 proc. iš kone 146 mln. gyventojų, nors šalyje keliais mėnesiais anksčiau nei daugumoje pasaulio valstybių buvo patvirtinta vietos gamybos vakcinų nuo COVID-19.

Kad paskatintų žmones skiepytis, vyriausybė paskelbė, jog kitais metais įsigalios nauji suvaržymai, o į daugelį viešų vietų, taip pat į vidaus bei tarptautinio susisiekimo traukinius ir lėktuvus galės patekti tik visiškai pasiskiepiję, COVID-19 persirgę arba dėl medicininių priežasčių skiepytis negalintys žmonės.

Pareigūnai ragina rusus iki to laiko pasiskiepyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)