Suvaržymus tikimasi atšaukti iki Kalėdų, ketvirtadienį paskelbė Zalcburgo premjeras Wilfriedas Haslaueris. Abu šie Austrijos regionai šiuo metu mėgina pažaboti didžiausius infekcijų skaičius visoje šalyje, o juose esančios ligoninės artėja prie pajėgumų ribų.

„Tad neturime kito pasirinkimo, kaip paskelbti šį karantiną“, – per spaudos konferenciją Zalcburge teigė W. Haslaueris.

Austrijoje nuo pirmadienio jau galioja nepasiskiepijusių asmenų karantinas. Dėl papildomų priemonių nacionaliniu lygiu ketinama spręsti per penktadienį vyksiančias federalinės ir regioninių vyriausybių derybas.

Pagal naująsias karantino taisykles, Zalcburge ir Aukštutinėje Austrijoje galės dirbti tik maisto prekių parduotuvės ir vaistinės, o restoranai, kavinės ir barai turės užverti duris. Taip pat užsidarys mokyklos ir ugdymas vėl bus vykdomas nuotoliniu būdu. Gyventojai galės išeiti iš namų tik skubiais reikalais, dėl medicininių priežasčių, į darbą ar pasimankštinti.

Austrijoje pastarąją parą vėl buvo nustatyta rekordiškai daug naujų COVID-19 atvejų – 15 145. Septynių dienų sergamumo rodiklis sudarė 989 atvejus 100 tūkst. gyventojų. Zalcburge atitinkamas skaičius buvo didesnis nei 1 700, o Aukštutinėje Austrijoje – 1 600. Abu šie regionai šiuo metu fiksuoja žemiausius skiepijimo lygius visoje šalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją