Atskirų šalies regionų politikai ragina nacionalinę vyriausybę Romoje įvesti ribojimus skiepytis atsisakantiems žmonėms ir taip išvengti plataus masto karantino artėjančią žiemą. „90-čiai proc. italų neturi trukdyti likę 10 proc., kurie nesupranta vakcinacijos svarbos ir nori daugumai diktuoti savo taisykles“, – ketvirtadienį tviteryje parašė Ligūrijos regiono vadovas Giovannis Toti.

G. Toti paragino surengti regionų ir premjero Mario Draghi susitikimą, kuriame būtų galima aptarti tolesnes priemones, prognozuojant ketvirtąją COVID-19 bangą, kuri jau stebima kitose Europos šalyse. Jo kolega iš Lombardijos regiono Attilio Fontana taip pat pritarė galimybei įvesti griežtesnes, prieš nepasiskiepijusius asmenis nukreiptas priemones.

Italija naudoja spalvinę sistemą, pagal kurią sprendžia, kokius ribojimus skelbti. Šiuo metu visi šalies regionai nuspalvoti baltai – ši spalva yra rizikos skalės apačioje. Nors šalyje stebimi augantys infekcijų skaičiai, sprendžiant dėl perėjimo prie geltonos spalvos svarstomi ir kiti veiksniai, kaip ligoninių pajėgumai.

Turint tai omenyje, Italija, ekspertų nuomone, epidemiologinę situaciją kontroliuoja. Nepaisant to, šalies socialdemokratų partija nusiuntė laišką M. Draghi, kuriame pareikalavo sugriežtinti kontrolę prie sienų su tokiomis smarkiai paveiktomis šalimis, kaip Austrija, skelbė naujienų agentūra ANSA.

Šiuo metu visi į Italiją norintys patekti žmonės, įskaitant turistus, turi parodyti vadinamąjį žaliąjį pasą ir įrodyti, kad yra pasiskiepiję, persirgę ar turi neigiamą testą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės