„Chorasano Islamo valstybė“ (IS-K) savo „Telegram“ kanale paskelbė, kad vakar surengė du sprogdinimus Kabulo vakaruose, nurodė agentūra.

Tuo metu Talibanas paskelbė, kad sostinėje buvo likviduota „Islamo valstybės“ kuopelė.

„Praėjusią naktį sostinės Chairchano rajono šiaurinėje dalyje buvo aptikta ir likviduota charidžitų IS irštva. Vienas IS narys buvo nukautas, dar keli sulaikyti, tyrimas tęsiamas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė grupuotės oficialaus atstovo pavaduotojas Enammullah Samangani.

Talibų Vidaus reikalų ministerijos atstovas karis Sayedas Khostis pranešė, kad trečiadienį per sprogimus Kabulo vakarinio Dašte Barčio rajono Nakošo kvartale vienas žmogus žuvo ir dar šeši, tarp jų trys moterys, buvo sužeisti.

„Aamaj News“ duomenimis, sprogo savadarbis užtaisas, pritvirtintas prie mikroautobuso.

Lapkričio 15 dieną Kabulo vakariniame Kote Sangio rajone sprogus pakelės bombai buvo sužeisti du vietos gyventojai.

Keliomis dienomis anksčiau Dašte Barčio rajone buvo susprogdintas automobilis. Talibai informavo, kad per šį sprogimą vienas žmogus uvo ir dar du buvo sužeisti. Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė IS-K.

Afganistano sostinės vakarinėje dalyje gyvena daugiausia šiitai chazarai – daug dešimtmečių Afganistane žiauriai persekiota etninė grupė. Radikalios sunitų islamistų grupės dažnai taikosi į musulmonus šiitus, kuriuos laiko atskalūnais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją