Sprogimas nugriaudėjo Dašte Barči priemiestyje, kur dauguma gyventojų yra šiitų chazarų mažumos nariai, naujienų agentūrai AFP sakė vienas Talibano pareigūnas.

„Mūsų preliminari informacija rodo, kad bomba buvo pritvirtinta prie mikroautobuso. Pradėjome tyrimą“, – nurodė jis.

Kiti talibų pareigūnai pateikė skirtingą informaciją apie aukas.

Kai sprogo bomba, vienas AFP darbuotojas buvo netoli įvykio vietos.

„Išgirdau didžiulį sprogimą... Kai apsižvalgiau, pamačiau degantį mikroautobusą ir taksi“, – pasakojo jis.

„Taip pat mačiau, kaip į įvykio vietą skubėjo greitosios pagalbos automobiliai, kad nuvežtų į ligoninę sužeistuosius ir žuvusiuosius“, – pridūrė liudininkas.

Praėjusią savaitę tame pačiame rajone sprogus kitam mikroautobusui žuvo žurnalistas, o dar mažiausiai keturi žmonės buvo sužeisti.

Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė džihadistų grupuotė „Chorasano Islamo valstybė“ (IS-K), pareiškusi, kad per ataką nukovė ar sužeidė „20 atskalūnų šiitų“.

Rugpjūtį į valdžią sugrįžus Talibano judėjimui, džihadistai suaktyvino savo veiklą.

Anksčiau šį mėnesį kovotojai užpuolė sostinėje įsikūrusią Nacionalinę karinę ligoninę. Per tą ataką žuvo mažiausiai 19 žmonių, dar daugiau kaip 50 buvo sužeista.

IS-K taip pat pareiškė įvykdžiusi kelis išpuolius Džalalabado mieste – rytinės Nangarharo provincijos sostinėje ir IS-K veiklos židinyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją