Tokį pareiškimą IS paskelbė susirašinėjimo programėlės „Telegram“ kanalais. Grupuotė paskelbė, kad išpuoliuose dalyvavo trys sprogdintojai mirtininkai ir kad viena ataka buvo nukreipta prieš centrinę policijos nuovadą, o kita – prieš parlamentą.

Trečiam išpuoliui policija užkirto kelią, paėmusi savadarbį sprogstamąjį užtaisą iš įtariamo mirtininko, kuris buvo pašautas, namų, sakė policijos atstovas Fredas Enanga. Pareigūnai taip pat ieškojo kitų grupės narių.

Ugandos policija dėl išpuolių kaltino „vidaus teroristinę grupę“, susijusią su džihadistų Sąjunginėmis demokratinėmis pajėgomis (ADF) – ginkluota grupuote, veikiančia Kongo Demokratinės Respublikos rytuose ir Vašingtono siejamą su IS.

2019 metų balandį IS socialiniuose tinkluose pradėjo prisiimti atsakomybę už kai kuriuos ADF išpuolius ir vadinti šią grupuotę savo padaliniu regione – „Islamo valstybės Centrinės Afrikos provincija“ (ISCAP).

Uganda yra tarp šalių, dalyvaujančių kare su IS Centrinėje Afrikoje“, – sakoma IS pareiškime.

Šių metų kovą Jungtinės Valstijos oficialiai susiejo ADF su IS.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)