"Pasirodė žinių, kad kai kurios jėgos nori surengti man automobilio avariją, kad kažkas atsitiks mano šeimai", - sakė S.Piskunas interviu laikraščiui "Kommersant-Ukraina", išspausdintame penktadienį.

"Aš esu užsienyje, tikrinuosi sveikatą klinikoje", - pareiškė S.Piskunas, tačiau nenurodė šalies, kurioje jis yra.

Pasak buvusio generalinio prokuroro, už jo nužudymą jau sumokėti pinigai. Be to, prieš išvykdami "pajutome, kad mus pradėjo smarkiai "globoti", o Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas "davė nurodymą" patikrinti S.Piskuno artimųjų ir pažįstamų finansinę veiklą, teigia buvęs generalinis prokuroras.

S.Piskunas pareiškė ketinąs būti užsienyje ilgą laiką. "Ilgai. Aš paaiškinsiu kodėl. Kol aš nesu įsitikinęs, kad man negresia pavojus Ukrainoje, aš nesugrįšiu. Aš parašysiu parašymą Ukrainos saugumo tarybai, generaliniam prokurorui ir prezidentui, kad man suteiktų sustiprintą apsaugą ir kad turiu žinių, jog mano gyvybei gresia pavojus", - pažymėjo jis.

Jis taip pat pareiškė nuomonę, kad galimo pasikėsinimo organizatoriai nori apkaltinti esant susijusius su šiuo pasikėsinimu Ukrainos prezidentą Viktorą Juščenką.

Anksčiau buvo pranešta, kad S.Piskunas paneigė teigimus neva jis palikęs šalį, nuogąstaudamas dėl galimo pasikėsinimo į jį, ir teigė poilsiaująs Karpatuose.

S.Piskuną pernai atleido iš generalinio prokuroro posto prezidentas V.Juščenka. Ketvirtadienį Kijeve Apeliacinis teismas iš dalies patenkino šalies Teisingumo ministerijos ir Prezidento sekretoriato apeliaciją dėl Kijevo Ševčenkos rajono teismo nutarties grąžinti S.Piskuną į ankstesnes pareigas. Byla nusiųsta pakartotinai išnagrinėti į Kijevo Ševčenkos rajono teismą.

S.Piskunas yra kandidatas į Ukrainos parlamento deputatus, jį iškėlė buvusio premjero Viktoro Janukovičiaus vadovaujama Regionų partija