Tačiau ši krizė tebesitęsia, kasmet Vokietija įsileidžia po didmiestį migrantų: nuo 2015 m. užregistruota arti dviejų milijonų paraiškų politiniam prieglobsčiui gauti. Jau vien finansiniai kaštai milžiniški. Be to, kaip rodo federalinės policijos statistika, kasmet didėja migrantų nusikalstamumas. Didžiules sumas tenka pakloti, daug pastangų padėti, kol sunkius nusikaltimus įvykdę „prieglobsčio prašytojai“ deportuojami į jų kilmės šalį.

Apie vieną tokį atvejį praėjusią savaitę rašė dienraštis „Bild“. Pasirodo, pavasarį iš Rainlando Pfalco žemėje esančio Kocehmo (Cochem) miestuko skubos tvarka buvo deportuotas prieglobsčio ieškotojas iš Somalijos, 24-erių Abdi M.

Federalinė policijos būstinė pateikė 82045,31 euro sąskaitą už skrydį privačiu lėktuvu ir apie 20000 eurų už apsaugos palydą, bendra suma sudaro mažiausiai 102045,31 euro, – nurodo straipsnio autorius Mario Zenderis.

Šis „prieglobsčio ieškotojas“ iš Somalio 2014 m. kovo 3 d. Tryro mieste per Užgavėnes išprievartavo 16 metų mergaitę ir užpuolė 21 metų moterį. Praėjus vienai dienai po nusikaltimo, jis buvo sulaikytas, o tų pačių metų spalį Tryro apygardos teismo nuteistas 6 metams laisvės atėmimo pagal nepilnamečių baudžiamąją atsakomybę.

Tačiau net ir įkalinimo įstaigoje somalietis nenurimo – būta incidentų su pereigūnėmis.

Baigiantis įkalinimo laikui, Reino krašto-Pfalco priežiūros ir paslaugų direktoratas (ADD) dekretu įpareigojo Kochemo-Celio (Cochem–Zell) rajoną „priimti ir apgyvendinti“ somalietį. Tačiau rajonas įsileisti tokio pavojingo gyventojo jokiu būdu nenorėjo ir pasirūpino juo atsikratyti. Balandžio 13 d. Abdi M. buvo slapta deportuotas – privačiu lėktuvu!

Rajono administracijai jau tada buvo aišku, kad išlaidos gali siekti iki 100 000 eurų ir kad tas išlaidas veikiausiai teks padengti patiems. Tai – didžiulė finansinė našta Kochemui: vaizdingoje Mozelio upės pakrantėje įsikūręs viduramžių miestas su pasakiška pilimi yra Vokietijoje mažiausias rajono centras, – turi vos 5000 gyventojų.

Savaitės pradžioje rajono vadovybė turėtų apsispręsti, kaip apmokės prievartautojo deportavimo sąskaitą. Svarstoma ir galimybė tam tikslui paimti paskolą, – informuoja „Bild“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)