Šešias savaites trukęs ginkluotas konfliktas dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono kontrolės pareikalavo daugiau nei 6 500 gyvybių ir baigėsi pernai lapkritį Rusijos tarpininkautomis paliaubomis. Pagal paliaubų susitarimą Armėnija perleido daug dešimtmečius kontroliuotų teritorijų.

„Yra žuvusių ir sužeistų Armėnijos karių po kautynių, kilusių po Azerbaidžano pajėgų atakos“, – antradienį pranešė Armėnijos gynybos ministerija.

Ji teigė, kad aukų skaičius tikrinamas ir kad Jerevanas „prarado dviejų karinių pozicijų kontrolę“. Anksčiau antradienį abi šalys apkaltino viena kitą pradėjus kautynes palei jų bendrą sieną.

Armėnija paprašė savo sąjungininkės Rusijos karinės pagalbos saugant jos teritorinį vientisumą, kaip numato jų karinis paktas.

Po praėjusių metų karo Armėnija ir Azerbaidžanas vis pranešdavo apie susišaudymus, ir tai kėlė būgštavimus, kad jų teritorinis ginčas vėl įsiplieks.

Kalnų Karabacho etniniai armėnų separatistai atsiskyrė nuo Azerbaidžano 1991 m. žlugus Sovietų Sąjungai, o kilęs konfliktas pareikalavo apie 30 tūkst. gyvybių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją