Kaip rašo NEXTA, kita dalis migrantų nori grįžti į Minską. Bet tiesiog išeiti jie, regis, negali. Rusijos žurnalistai paskelbė videoklipą, kuriame užfiksuoti migrantai, dėstantys savo ketinimus Baltarusijos jėgos struktūrų pareigūnams, užtvėrusiems išėjimą iš pasienio kontrolės punkto teritorijos.

Antradienį irakiečių atstovybė Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad apie 200 irakiečių, atvykusių į Baltarusiją su viltimi kirsti sieną ir patekti į Europos Sąjungos teritoriją, kreipėsi į Irako ambasadą Rusijoje ir išreiškė norą grįžti namo.

„Iki šiol į mus kreipėsi apie 200 žmonių. Ketvirtadienį bus organizuojamas evakuacinis skrydis“, – pareiškė vienas ambasados atstovas. Pasak jo, tokių prašymų skaičius dar gali didėti.

Anot jo, tarp grįžtančiųjų namo yra moterų, vaikų ir sutuoktinių porų.

Irakiečių diplomatas pabrėžė, kad šie asmenys jau laukia Minske savo reiso.

Tūkstančiai migrantų, daugiausia iš Vidurinių Rytų, jau daugiau kaip savaitę yra įstrigę stovykloje prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos. Briuselis žada skelbti naujas sankcijas A. Lukašenkos režimui, kurį kaltina apgaulingais pažadais prisiviliojus migrantus į savo šalį ir siunčiant juos veržtis per ES išorinę sieną. Minskas tokius kaltinimus neigia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)