Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi praėjusį pirmadienį, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

Latvija, Lenkija ir Lietuva pastaraisiais mėnesiais pastebi gerokai išaugusius nelegalių migrantų, bandančių per Baltarusiją patekti į ES teritoriją, srautus. Bendrija kaltina Baltarusiją dėl pasienyje susidariusio chaoso, nes ji nebeįsileidžia migrantų iš Vidurinių Rytų ir Afrikos šalių, nepatekusių į Europos Sąjungos valstybes.

Baltijos šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Šią poziciją palaiko ir Europos Komisija.

Po valandą ir 45 minutes trukusio pokalbio telefonu tarp E. Macrono ir V. Putino Eliziejaus rūmai pareiškė besitikintys, „kad šis ilgas pokalbis artimiausiomis dienomis duos rezultatų“.

V. Putinas prancūzų kolegai pažadėjo „iškelti šią temą“ pokalbyje su autoritariniu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka, nurodė Eliziejaus rūmai.

Šeštadienį V. Putinas atmetė kaltinimus, kad Maskva padeda režisuoti migrantų krizę ES ir Baltarusijos pasienyje.

Tuo metu ES artimiausiomis dienomis žada paskelbti Minskui naujų sankcijų, pirmadienį tam pritarus bloko užsienio reikalų ministrams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)