Sveikatos draudimo bendrovės „Maccabi“ atstovė Miri Misrachi sakė šalies radijo stočiai „Army Radio“, kad minėtos amžiaus grupės skiepijimą ketinama pradėti jau šį sekmadienį. Anot žiniasklaidos pranešimų, galimybė pasiskiepyti tada bus suteikta maždaug 1 mln. vaikų.

Patarėjai, su kuriais konsultavosi Sveikatos apsaugos ministerija, beveik vienbalsiai priėjo prie išvados, kad „vakcinos suteikiama nauda gerokai viršija jos keliamą riziką“, teigė ministerija.

Tačiau dar neišspręstas klausimas dėl to, kada skiepyti vaikus, kurie persirgo COVID-19, – ar tai daryti vos jiems pasveikus, ar praėjus kiek laiko. Šalies vyriausybės koronaviruso komisaras Salmanas Sarka sakė „Army Radio“, kad atitinkamas sprendimas bus paskelbtas sekmadienį.

Izraelio premjeras Naftalis Bennettas sekmadienį kreipėsi į visus tėvus ir paragino juos skiepyti savo atžalas. N. Bennettas paminėjo kelias Europos šalis, kur vėl įvedamos griežtos priemonės, įskaitant karantiną.

„Neįmanoma žinoti, kas laukia už kito kampo“, – savo biuro pranešime cituojamas premjeras.

Izraelis dar liepos pabaigoje suteikė leidimą skiepyti 5–11 m. vaikus išskirtiniais atvejais, pavyzdžiui, jei vaikas susiduria su aukšta infekcijos ar mirties nuo COVID-19 rizika.

Izraelyje kasdien patvirtinamų infekcijų skaičiai mažėja jau du mėnesius. Šalyje neseniai fiksuotas mažiau nei 500 infekcijos atvejų paros prieaugis, palyginti su daugiau kaip 11 tūkst. susirgimų kai kuriomis dienomis rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės