Operacija prieš „Islamo valstybę-Khorasan“ (IS-K), vietos džihadistų grupuotę, prasidėjo apie vidurnaktį mažiausiai keturiuose Kandaharo provincijos rajonuose ir tęsėsi iki pirmadienio ryto, naujienų agentūrai AFP sakė Talibano provincijos policijos vadovas Abdulas Ghafaras Mohammadi.

„Iki šiol žuvo keturi „Daesh“ („Islamo valstybės“) kovotojai, dešimt suimta (...) vienas jų susisprogdino name“, – sakė jis.

Talibano žvalgybos agentūros narys, atsisakęs būti įvardytas, naujienų agentūrai AFP sakė, kad per operaciją žuvo mažiausiai trys civiliai.

Vietos žiniasklaida citavo Talibano pareigūną, sakiusį, kad pirmadienio rytą vakariniame Kabulo priemiestyje taip pat įvyko sprogimas, bet aukų išvengta.

Per tris mėnesius nuo Talibano atėjimo į valdžią IS-K veikė Džalalabade, Kunduze, Kandahare ir Kabule. Praėjusį mėnesį ši grupuotė prisiėmė atsakomybę už mirtininko išpuolį šiitų mečetėje Kandahare, per kurį žuvo mažiausiai 60 žmonių ir dar daugybė buvo sužeista.

Ši ataka įvyko po savaitės, kai šiaurinėje Kundūzo provincijoje per kitą mirtiną sprogimą mečetėje žuvo daugiau nei 60 žmonių, už jį atsakomybę prisiėmė taip pat ši grupuotė. Sekmadienį ji prisiėmė atsakomybę už savaitgalio sprogimą Kabule, sunaikinusį mikroautobusą, žuvo žinomas vietos žurnalistas ir dar du žmonės. IS-K gyrėsi per incidentą nužudžiusi arba sužeidusi „20 šiitų apostatų“.

Anksčiau šį mėnesį IS-K kovotojai surengė reidą miesto Nacionalinėje karo ligoninėje, žuvo mažiausiai 19 žmonių, daugiau nei 50 buvo sužeisti. Grupė taip pat prisiėmė atsakomybę už keletą išpuolių Džalalabado mieste, rytinės Nangarharo provincijos sostinėje ir IS-K veiklos židinyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)