Nurodymas buvo paskelbtas sekmadienį, Džuanghės universiteto miestelyje nustačius kelis tuzinus COVID-19 atvejų. Šimtai studentų buvo perkelti į viešbučius stebėjimui. Paskaitos vyksta nuotoliniu būdu, o maistas studentams pristatomas į kambarius.

Pastarasis studentų izoliavimas yra Kinijos „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 strategijos, kurios ji laikosi per visą pandemiją, naujausias pavyzdys. Šios strategijos taikymas smarkia sutrikdo įprastą žmonių gyvenimą ir paveikia jų pragyvenimo šaltinius.

Karantinai, privalomas testavimas ir judėjimo suvaržymai tapo įprastu dalyku didžiajai daliai šalies gyventoju. Kinija pagal gyventojų vakcinacijos rodiklius užima vieną pirmųjų vietų pasaulyje ir jau pradeda skiepijimą sustiprinančiąja vakcinos nuo koronaviruso doze.

Šios priemonės faktiškai nesulaukė atviro pasipriešinimo iš gyventojų. Tačiau neseniai sveikatos priežiūros darbuotojams užmigdžius vieno karantinuoto asmens šunį, internete nusirito skundų banga. Po šio incidento Šangžao mieste vietos valdžia išplatino pareiškimą, kuriame nurodė kad šuns savininkas ir sveikatos priežiūros darbuotojai „pasiekė susitarimą“.

Po incidento Kinijos smulkiųjų gyvūnų apsaugos asociacija paragino taikyti karantino sistemą, užtikrinančią tokioje padėtyje atsidūrusių augintinių apsaugą.

„Augintiniai yra žmonių dvasiniai partneriai ir neturėtų nukentėti kovos su pandemija pretekstu, – pažymėjo asociacija išplatintame pareiškime. – Jei myriop pasmerkiamas visiškai bejėgis gyvūnas, apie kokį žmoniškumą galima kalbėti?“

Nuo trečiadienio visi asmenys, atvykstantys į Pekiną lėktuvu, traukiniu, autobusu ar automobiliu, turės pateikti pažymėjimą apie neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Testas turės būti atliktas ne anksčiau kaip prieš 48 valandas.

Nors įvairiose šalies vietovėse nustatoma pavienių COVID-19 atvejų, Kinijai per pastaruosius metus pavykdavo suvaldyti didelius susirgimų protrūkius. Nuo pandemijos pradžios šalyje nustatyta 98 315 COVID-19 atvejų, 4 636 užsikrėtę žmonės mirė.

Pirmadienį Nacionalinė sveikatos komisija paskelbė, kad per praėjusią parą šalyje užregistruoti 32 nauji vietinio užsikrėtimo atvejai, iš jų 25 – Daliano mieste.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją