Buvęs Naujojo Orleano meras, eidamas vyresniojo patarėjo pareigas, „prižiūrės svarbiausias ir plačiausias investicijas į Amerikos infrastruktūrą per kelias kartas“, sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Po kelis mėnesius trukusių ginčų Kongresas neseniai patvirtino paketą, kuriuo siekiama sukurti milijonus gerai apmokamų darbo vietų, atnaujinti griūvančius kelius, tiltus, vandens kelius bei uostus ir sustiprinti tiekimo grandines.

Planuojama, kad J. Bidenas pirmadienį pasirašys svarbų dvipartinį infrastruktūros susitarimą ir jis taps įstatymu.

61 metų M. Landrieu nėra svetimas krizių valdymas. Jis perėmė Naujojo Orleano mero postą 2010 metais po pražūtingo uragano „Katrina“, kai garsaus Meksikos įlankos pakrantės miesto atsigavimas buvo sustojęs. Jis taip pat ėjo Luizianos vicegubernatoriaus pareigas.

J. Bidenas pabrėžė amerikiečiams, kad tik po kelių savaičių ar mėnesių visuomenė pajus tikrąjį įstatymo poveikį. Įstatyme taip pat numatoma išplėsti JAV plačiajuosčio interneto prieigą, padidinti elektromobilių įkrovimo stotelių skaičių ir įgyvendinti daugybę kitų projektų.

Prezidentas tikisi, kad programa turės bent jau politinį poveikį prieš amerikiečiams balsuojant kitų metų lapkritį vyksiančiuose kadencijos vidurio rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją