Remiantis CRK duomenimis, antroje vietoje yra turkų mažumai atstovaujančio Judėjimo už teises ir laisves lyderis Mustafa Karadayi (Mustafa Karadajis) su 20 proc. balsų.

Trečias yra konservatyvios partijos GERB („Piliečiai už europinę Bulgarijos plėtrą“) atstovas Anastasas Gerdžikovas, surinkęs 19,16 proc. balsų.

Nacionalistinės partijos „Atgimimas“ lyderis Kostadinas Kostadinovas ir teisėjas Lozanas Panovas surinko atitinkamai 4,51 proc. ir 3,42 proc. balsų.

Anksčiau „Gallup International“ paskelbti balsavusių rinkėjų apklausos rezultatai parodė, kad R. Radevas pirmajame prezidento rinkimų ture turėtų surinkti apie 50 proc. balsų. Remiantis šiais duomenimis, antras turėtų likti A. Gerdžikovas su 24 proc. balsų. M. Karadayi prognozuoti 9,1 proc. balsų.

Apklausos taip pat rodė, kad dėl mažo rinkėjų aktyvumo tikriausiai teks rengti antrąjį prezidento rinkimų turą, kuris turėtų įvykti lapkričio 21 dieną.

Duomenys, gauti suskaičiavus beveik 11 proc. balsalapių, rodo, kad parlamento rinkimuose pirmauja politinis susivienijimas „Tęsiame pokyčius“, surinkęs 24,86 proc. balsų.

Antrą vietą užima Judėjimas už teises ir laisves su 20,84 proc. balsų.

Buvusio ministro pirmininko Boiko Borisovo dešinioji GERB ir Demokratinių jėgų sąjungos (SDS) koalicija yra trečia, surinkusi 18,45 proc. balsų.

Už jų rikiuojasi populistinė partija „Yra tokia tauta“ (10,26 proc.), Bulgarijos socialistų partija (7,69 proc.), centro dešinės koalicija „Demokratinė Bulgarija“ (5,95 proc.) ir nacionalistinė partija „Atgimimas“ (5,6 proc.).

Bulgarija šiemet jau dukart balsavo parlamento rinkimuose – balandžio ir liepos mėnesiais, bet abiem atvejais parlamentas liko susiskaldęs ir nė viena partija negalėjo suformuoti naujos vyriausybės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją